Hands-free za otvaranje vrata u borbi protiv širenja virusa COVID19

Pandemija novog virusa COVID19 u svetu je izazvala veliku paniku, jer je soj virusa nov i za njega trenutno nemamo odgovorajuću vakcinu niti definisanu standardnu terapiju. Vlade mnogih država, uključujući Kinu u kojoj se pojavio ovaj virus, kao efikasnu meru kontrole širanja zaraze preporučuju izolaciju i obraćanje pažnje na higijenu, posebno higijenu ruku.

Hands-Free Door Opener

Kvake spadaju u objekte na kojima se tokom upotrebe zadržava najviše bakterija i virusa u kućama, bolnicama, fabrikama, … Kompanija Materiallise, posvećena kreiranju boljeg i zdravijeg okruženja, podelila je besplatan dizajn za hands-free dodatke za otvaranje vrata.

Sadržaji mogu slobodno da se preuzimaju i modifikuju po potrebi. Pored datoteka u formatima STL, STP i X_T, dostupna su detaljna uputstva za 3D štampanje i montažu pomagala na kvake. Ukoliko nemate mogućnost da izradite modele tehnologijm 3D štampanja, možete ih poručiti od kompanije Materailise.

Autori predlažu i postavljanje oznaka sa sledeće fotografije kako bi korisnici bili upoznati sa funkcijom ovih dodataka.

Do less harm, use your arm